Opći uvjeti poslovanja i kupnja

Općim uvjetima poslovanja i kupnje utvrđuje se postupak pristupanja, naručivanja, plaćanja, dostave i reklamacije proizvoda i usluga ponuđenih na internetskoj trgovini PINEL KRK na primarnoj internetskoj adresi www.pinel-krk.hr. Navedeno web-sjedište je u vlasništvu PINEL KRK d.o.o., Nenadići 27c, Krk.

Svi materijali koje se nalaze na internetskoj trgovini su intelektualno vlasništvo PINEL KRK , te se mogu koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava, te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu. PINEL KRK omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske trgovine kako je regulirano ovim Uvjetima korištenja i kupnje.

U okviru internetske trgovine PINEL KRK nalazi se u ulozi Prodavatelja , a Kupac je svaki posjetitelj koji putem internetske trgovine ili na neki drugi način naruči jedan ili više proizvoda od Prodavatelja.

Uvjeti korištenja i kupnje čine dio ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cijenama kupljenih proizvoda te će se prije potvrđivanja narudžbe od Kupca tražiti da iste prihvati, odnosno izjavi da je sa istima upoznat i suglasan. Prodavatelj zadržava pravo izmjene uvjeta u svako vrijeme, s tim da navedene izmjene stupaju na snagu po objave na internetskoj trgovini.

Kada Kupac potvrdi i izvrši narudžbu ugovor je sklopljen, te će Prodavatelj e-poštom obavijestiti Kupca da je ugovor sklopljen. Za valjano sklopljeni ugovor Kupac mora imati potpunu poslovnu sposobnost odnosno mora biti punoljetna osoba. Odgovornost za točnost i potpunost unesenih korisničkih podataka prilikom registracije, prijave i/ili naručivanja proizvoda snosi Kupac. Za potpuno poslovno nesposobne osobe ugovor mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Pristup internetskoj trgovini ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja, te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole Prodavatelja, a koje će Prodavatelj nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Obilježja proizvoda i usluga

Proizvodi na internetskoj trgovini su prikazani tekstualnim opisima i fotografijama, te su podaci o istima sačinjeni temeljem baze podataka Prodavatelja. Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti (što uključuje ali nije ograničeno na postavke zaslona uređaja s kojim korisnik pristupa internetskoj trgovini, korisničku percepciju boja, način fotografiranja proizvoda, varijacije u tisku i sl.). U slučaju navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima prikazani na internetskoj trgovini podložni su računalnim greškama, nepravilnostima u radu aplikacije i/ili poslužitelja, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. Prodavatelj će na internetskoj trgovini nastojati dati što precizniji opis i sliku proizvoda ali ne preuzima odgovornost za potpunu točnost navedenih podataka. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima, Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi i dostupni. Zbog velikog broja narudžbi koje se mogu istovremeno procesuirati, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu. Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, o roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda koji je raspoloživ za isporuku.

Cijena proizvoda

Cijene na internetskoj trgovini iskazane su u eurima (EUR/€), a trošak PDV-a je uračunat u cijenu proizvoda. U cijenu proizvoda nisu uključeni troškovi dostave jer se isti posebno plaćaju.

Prije potvrde narudžbe odvojeno je iskazana cijena proizvoda s PDV-om i cijena dostave. Cijena dostave ovisi o količini i težini naručenih proizvoda i prikazuje se objedinjeno. Konačna cijena prikazana je na kraju kupovine kako bi Kupac imao uvid u konačnu cijenu koju plaća za naručene proizvode i usluge.

U slučaju plaćanja internetskim bankarstvom i nalogom za nacionalna plaćanja troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

Troškovi dostave

Troškovi dostave izračunavaju se prilikom pojedine narudžbe u ovisnosti o broju i težini naručenih proizvoda, njihovoj ukupnoj cijeni i lokaciji na koju se trebaju dostaviti. Ukupni troškovi dostave iskazuju se tijekom procesa naručivanja.

Trošak dostave na području RH:

Trošak dostave ovisi o težini i vrsti robe.

Rok isporuke je 5-10 radnih dana od vidljive uplate na računu Prodavatelja.

Iskazane cijene dostave uključuju trošak PDV-a. Navedeni troškovi dostave i pogodnosti vezane uz iste vrijede samo za isporuku na području Republike Hrvatske.

Uvjeti i načini plaćanja

Cijene na webshopu vrijede isključivo za narudžbe putem interneta. Valuta je euro (EUR/€). Naručenu robu moguće je platiti na više načina.

Narudžbe i dostave na području RH:

Naručenu robu možete platiti kreditnim karticama, pouzećem ili bankovnom transakcijom, virmanom.

PLAĆANJE PO PONUDI BANKOVNOM TRANSAKCIJOM - VIRMANOM

Nakon obavljene narudžbe, a unutar 24h poslati ćemo vam ponudu putem email-a koji ste naznačili prilikom narudžbe. Naručenu robu plaćate po ponudi u roku od 24 sata, a po primitku uplate naručena roba biti će poslana na vašu adresu.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA (VISA, MAESTRO, MASTERCARD I DINERS)

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima. Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke. Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje. Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Mogućnost plaćanja karticama uz obročnu otplatu:

ERSTE CARD CLUB

Maestro, Mastercard, Visa 2-12 rata

Diners 2-6 rata

PBZ CARD

Maestro, Mastercard, Visa 2-6 rata

ZAGREBAČKA BANKA

Mastercard, Visa 2-12 rata

PLAĆANJE POUZEĆEM

Narudžbu plaćate kada preuzmete paket.

Dostava proizvoda

Dostavu vršimo putem kurirskih službi GLS i Intereuropa. Dostava je moguća na području cijele Republike Hrvatske.

Rok isporuke je 5-10 radnih dana od vidljive uplate na računu Prodavatelja, za dostavu na području RH. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog trenutne ili trajne nedostupnosti, Prodavatelj je dužan odmah obavijestiti Kupca, a Kupac ima pravo raskinuti ugovor i tražiti povrat novca ili pristati na naknadni rok za isporuku. Svi naručeni proizvodi nastojat će se isporučiti u jednom slanju. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće, Prodavatelj zadržava pravo isporuke u više pošiljki i preuzima trošak dostave naknadnih pošiljki.

Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi. Dostavna služba će u slučaju prve neuspješne isporuke pošiljke ostaviti obavijest o dospijeću pošiljke uz sve potrebne podatke o kontaktiranju za dogovaranje drugog termina isporuke.

Ako se pošiljka koja je upućena Kupcu vrati Prodavatelju jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, Kupac će o tome biti obaviješten putem e-pošte te će mu biti ponuđene sljedeće mogućnosti:

 • da se naručena pošiljka na zahtjev Kupca putem e-pošte ponovo dostavi na adresu Kupca, odnosno primatelja uz zaračunavanje dodatnih troškova dostave;
 • da naručeni proizvod preuzme na adresi Prodavatelja uz prethodni telefonski ili email dogovor o terminu preuzimanja.

Kada Prodavatelj putem dostavne službe isporuči pošiljku Kupcu, Kupac je dužan preuzeti potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je pošiljka uredno isporučena.

U slučaju da Kupac naruči robu i odbije ju primiti, Prodavatelj ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova.

U rokove za isporuku ne računaju se:

 • dan prijema narudžbe/zahtjeva;
 • vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese Kupca;
 • vrijeme kašnjenja zbog više sile ili drugih razloga za koje Prodavatelj nije odgovoran;
 • vikendi, neradni dani i blagdani.

Jednostrani raskid ugovora

Preuzmite Obrazac za jednostrani raskid Ugovora

Samo Kupac koji je izvršio narudžbu odnosno sklopio ugovor na daljinu sukladno ovim Uvjetima korištenja i kupnje ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana. Rok od 14 dana započinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik/dostavljač, pošiljka koja čini predmet ugovora predana u posjed. Ako je jednom narudžbom Kupac naručio više proizvoda koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o više pošiljki, rok započinje teći od dana kada je zadnja pošiljka predana u posjed.

Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor treba obavijestiti Prodavatelja na info@pinel-krk.hr. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora, Prodavatelj će dostaviti bez odgađanja putem e-pošte.

Ako Kupac jednostrano raskine ugovor na daljinu, Prodavatelj će izvršiti povrat uplaćenog novca isključujući troškove dostave. Troškove povrata pošiljke snosi Kupac. Kupac je dužan pošiljku vratiti odmah, a najkasnije u roku 7 dana od dana slanja odluke o jednostranom raskidu ugovora. Pošiljka se treba poslati poštom na dokaziv način na adresu PINEL KRK d.o.o., Prodajni Centar, Nenadići 27c, Krk. Povrat novca će se izvršiti nakon što je pošiljka vraćena Prodavatelju, a najkasnije u roku od 7 dana od primitka vraćene pošiljke. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata.

Smatra se da je Kupac izvršio svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka navedenog roka pošalje na dokaziv način (preporučeno s povratnicom) pošiljku na adresu Prodavatelja. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda. Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije, te ukoliko se isti ne dostavi u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obvezu povrata robe, te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

 • Prodavatelj svoju uslugu u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak Kupca, te uz njegovu potvrdu da je upoznat sa činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora ako usluga bude u potpunosti ispunjena;
 • predmet ugovora proizvod ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja Prodavatelja, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava Kupca na jednostrani raskid ugovora;
 • predmet ugovora proizvod koja je izrađen po specifikaciji Kupca ili koji je jasno prilagođen Kupcu;
 • predmet ugovora zapečaćen proizvod koji zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodan za vraćanje, ako je bio otpečaćen nakon dostave;
 • predmet ugovora proizvod koji je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješan s drugim stvarima.

Reklamacija proizvoda

Rok za reklamaciju: 7 dana od dana primitka narudžbe.

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda na internetskoj trgovini sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, posebice Zakonu o obveznim odnosima.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

Pri primitku pošiljke Kupac je dužan izvršiti provjeru isporučenog i utvrditi je li pošiljka isporučena u cijelosti odnosno jesu li isporučeni svi proizvodi. U slučaju nedostataka, Kupac je dužan odmah uputiti pisani prigovor/reklamaciju jer se naknadne reklamacije neće uvažavati.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju Kupac treba odbiti preuzimanje pošiljke i u najkraćem roku izvijestiti o tome Prodavatelja s opisom problema. Poželjno je oštećenje i fotografirati.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, Kupac nije dužan isporučeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca nisu imali vidljivi nedostatak. Kupac ima pravo na reklamaciju u odnosu na materijalne nedostatke u rokovima i zbog razloga propisanih odredbama Zakona o obveznim odnosima. Kupac može pisani prigovor odnosno reklamaciju uputiti putem e-pošte na info@pinel-krk.hr ili pisanim putem na adresu: PINEL KRK d.o.o., Nenadići 27c, Krk, s naznakom Reklamacija.

Radi što bržeg utvrđivanja narudžbe na koju Kupac ima prigovor, u prigovoru je Kupac dužan navesti broj narudžbe ili broj računa.

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

 • isporuka robe koja nije naručena;
 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu.

Prodavatelj će inače smatrati reklamaciju valjanom ako pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju će u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos uz raskid ugovora. Ukoliko, pak, ustanovi da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko reklamaciju odbije, o istome će obavijestiti Kupca u roku od 15 dana od dana primitka reklamacije.

Prodavatelj će prihvatiti povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ako se utvrdi da je prigovor opravdan te da Kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe.

U slučaju opravdane reklamacije, trošak zamjene s novim proizvodom u cijelosti snosi Prodavatelj.

Preuzmite Obrazac za zamjenu

Politika zaštite osobnih podataka

Želimo jasno reći da prilikom posjete ovoj web stranici vaši osobni podaci ostaju tajni, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti. Obvezujemo se da, osim u svrhu zakonske istrage, nećemo drugim stranama dati podatke koje smo primili. Kada nam šaljete elektronsku poštu (e-mail) s osobnim podacima po kojima vas je moguće identificirati bilo putem e-mail poruke s pitanjem ili komentarom ili putem obrasca koji nam dostavljate e-mail poštom mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva. Možda ćemo vaš e-mail poslati drugim zaposlenicima ili dobavljačima koji mogu bolje odgovoriti na vaša pitanja. Osobni podaci mogu se prikupljati u svrhu marketinških aktivnosti. Daljnja obrada osobnih podataka u povijesne, statističke ili znanstvene svrhe neće se smatrati nepodudarnom, pod uvjetom da se poduzmu odgovarajuće zaštitne mjere.

Više o tome u Obavijesti o zaštiti osobnih podataka.

Košarica prazna