Sprječavanje nastanka algi u bazenskoj vodi | Pinel Krk

Sprječavanje nastanka algi u bazenskoj vodi

Alge u bazenima nisu poželjne iz estetskih i zdravstvenih razloga. Oism što voda s algama izgleda mutno i neprivlačno te može imati i neugodan miris, alge same po sebi nisu opasne po zdravlje no mogu stvoriti idealne uvjete za razvoj opasnih mikroorganizama.


Klikni za prikaz proizvoda! Algicid 1L

Alge su najjednostavniji biljni organizmi a pri odgovarajućoj svjetlosti, temperaturi i izvoru hrane, naglo nastaju i rastu. Prvi znak pojave algi u bazenu su skliske stjenke. Alge su otporne na klor te se zbog toga za sprječavanje njihovog nastanka i uklanjanje upotrebaljava algicid. Ivero ALGICID je pogodan za automatsko i ručno doziranje. Kod ručnog doziranja preporučuje se sredsvo ravnomjerno ulijevati na više mjesta u bazen. 


Klikni za prikaz proizvoda! Algicid 5L

Sredstvo se ne smije miješati s drugim sredstvima za tretman vode i ne smije se dodavati u vodu neposredno nakon kloriranja. Preporučuje se uporaba uvečer (kad nema kupača), a bazne se može koristiti za kupanje 24 sata nakon doziranja algicida. Za hidromasažne bazene i kade preporučuje se nepjeneći Ivero ALGICID.

Za više tehničkih informacija ivero.hr

Najnoviji blogovi

Košarica prazna